Световната, олимпийска и европейска шампионка в седмобоя Нафисату Тиам ще

...
Световната, олимпийска и европейска шампионка в седмобоя Нафисату Тиам ще
Коментари Харесай

Тиам и Джонсън-Томпсън се срещат на пистата за първи път от Евро 2018

Световната, олимпийска и европейска шампионка в седмобоя Нафисату Тиам ще се изправи против международната шампионка в зала в петобоя Катарина Джонсън-Томпсън на шампионата Müller Grand Prix от Диамантената лига в Бирмингам на 18 август. Звездата на Белгия и тази на Англия в многобоя ще вземат участие в скока на дължина.

Това ще бъде първата среща сред двете на атлетическата писта от Европейското състезание в Берлин през предходната година, който Тиам завоюва златото в седмобоя, а Джонсън-Томпсън среброто. Състезанието в Бирмингам ще бъде и първо за Тиам в Диамантената лига на територията на Англия.

Тиам пропусна зимния сезон поради травма в прасеца, която получи на трениронъчен лагер в Южна Африка, само че през юни се завърна в седмобоя в Талънс с най-хубав резултат в света за сезона от 6819 точки, макар че имаше травма в лакътя.

На същото съревнование 24-годишната белгийка сложи международен връх в скока на височина в границите на седмобой от 2.02 метра и народен връх на страната си в скока на дължина от 6.67 метра.

В Бирмингам в скока на дължина ще се появят и две от огромните международни звезди в тази дисциплинираност - международната шампионка в зала Ивана Шпанович (Сърбия) и английската международна и европейска медалистка Лорейн Уджен.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР