Световната номер едно Ига Швьонтек отпадна в четвъртия кръг на

...
Световната номер едно Ига Швьонтек отпадна в четвъртия кръг на
Коментари Харесай

Рибакина отстрани световната номер 1 за четвъртфинал с Остапенко

Световната номер едно Ига Швьонтек отпадна в четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия, като загуби в пряк конфликт с Елена Рибакина, сегашна шампионка от Големия шлем. Рибакина, победителката от Уимбълдън през 2022 година от Казахстан, победи Швьонтек, шампионка от Откритото състезание на Франция и Съединени американски щати, с 6-4, 6-4 за 1 ч. и 29 мин. на " Род Лейвър Арена ", с цел да се класира на четвъртфиналите .
Ига Швьонтек ще би трябвало да изчака за първа купа в Мелбърн.
" Беше в действителност сложен мач и аз в действителност почитам Ига ", сподели Рибакина. " Тя е млад състезател и мисля, че игра в действителност добре ", добави тя за 21-годишната полякиня. " Това е огромна победа и съм просто щастлива, че стигнах до още един кръг ". На четвъртфиналите Рибакина ще се изправи против Бившата шампионка на Ролан Гарос Йелена Остапенко, която отстрани седмата в схемата Коко Гоф от Съединени американски щати със 7-5, 6-3 .

Швьонтек поведе с 40-0 в откриващия си сервис гейм и с 15-40 при предаването на Рибакина в идващия. Но точно високата 1,84 м съветска тенисистка сподели своята резистентност и мощ, с цел да завоюва и двата гейма за ранна преднина от 2-0. Полякинята се успокои и удържа в идващия гейм, а по-късно продължи да нападна, като сътвори три точки за пробив и геймовете на 2-2. При 3-3 и 30:30, първата двойна неточност на Швьонтек даде нов късмет на Рибакина, който тя оползотвори със страховит бекхенд по противоположния диагонал на корта. Шампионката от Уимбълдън сервира удобно, забивайки четвъртия си ас при първия си сет пойнт, с цел да излезе напред след 42 минути.

23-годишната Рибакина беше на корта повече от два часа и стигна до тайбрек от 10 точки в третия сет, с цел да в профил миналогодишната финалистка Даниел Колинс в третия кръг. За разлика от нея, Швьонтек загуби единствено един гейм и не се изправи пред точка за пробив по време на успеха си над испанската квалификантка Кристина Букса в последния кръг. Швьонтек се засилва при започване на втория сет, нападна от форхенд и незабавно проби за 2-0 под виковете " Ига, Ига " на дребния, само че гръмък контингент от полски почитатели, облечени в алено и бяло. Рибакина проби при 1-3, когато първият сервис на Швьонтек я изостави. За разлика от нея, Рибакина към този момент изстрелваше сервисите си със мощ и акуратност, а петият ѝ ас ѝ оказа помощ да изравни при 3:3.
Йелена Остапенко е някогашна шампионка на Ролан Гарос.
" Мисля, че сервирах добре и просто се борех малко от едната страна ", сподели спокойната Рибакина. " Но във значимите моменти играх в действителност добре и това направи разликата ". Шестият форхенд уинър в мача от страна на Рибакина сътвори трети, който тя взе, когато полякинята затвори мрежата и сервира с лекост, с цел да вземе мача. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР