Световната номер 2 Каролин Вожняцки и шампионката от Уимбълдън Анжелик

...
Световната номер 2 Каролин Вожняцки и шампионката от Уимбълдън Анжелик
Коментари Харесай

Вожняцки и Кербер с победи на старта в Ухан

Световната номер 2 Каролин Вожняцки и шампионката от Уимбълдън Анжелик Кербер завоюваха откриващите си мачове на тенис шампионата в Ухан, Китай.

Вожняцки, която победи на Аустрелиън Оупън тази година, надигра изрично 61-та в света Ребека Петерсон след 6-4, 6-1. Шведката се опита да окаже някаква опозиция на своята по-именита съперничка в първия сет, когато проби при 5-2 и остана в частта, само че датчанката съумя да затвори сета от втория опит на собствен сервис. Във втората част 28-годишната тенисистка беше надалеч по-убедителна и завоюва с 6-1 гейма. Следващата й съперничка е олимпийската шампионка Моника Пуиг, която надделя с лекост Аляксандра Саснович от Беларус след 6-2, 6-2. Вожняцки загуби предходната седмица първия си мач в Токио, а тази седмица в Ухан ще се надява на мощно показване, което да й обезпечи място в заключителния Мастърс в Сингапур, където предходната година победи в конкуренцията. Тя бе удовлетворена след крайния триумф и гледа напред към идващите провокации.

,,Чудесно е когато започнеш по подобен метод даден шампионат. Всяка победа е от голяма важност. Ще направя всичко по силите си, с цел да продължа с успехите и да си осигуря място в заключителната осмица на WTA ”, добави датчанката.

Заемащата трета позиция в международната класация Кербер се класира за третия кръг на влиятелната конкуренция, откакто противничката й Медисън Кийс се отхвърли заради травма на коляното при резултат 6-0, 4-1 в интерес на германката. 30-годишната тенисистка към този момент си обезпечи място на заключителния Мастърс в Сингапур и също е устремена към положително показване до края на шампионата в Ухан.

,,Чувствах се добре и релаксирана, изиграх първия сет по превъзходен метод. Първите кръгове са постоянно сложни, защото към момента не си навлезнал в познатия темп на игра. Знам, че имам шансове да стана номер 1 до края на годината, само че не съм фокусирана върху това – за мен е значимо да давам най-хубавото от себе си във всеки един мач и да се развличам на корта. Ще забележим какво ще се случи в края на сезона “. Следващата й съперничка е австралийката Ашли Барти. Освен Кербер, международната номер 1 Симона Халеп е другата тенисистка, която ще взе участие в Сингапур от 21-28 октомври. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР