Световната номер 17 Кики Бертенс осъществи впечатляващ обрат с 3:6,

...
Световната номер 17 Кики Бертенс осъществи впечатляващ обрат с 3:6,
Коментари Харесай

Бертенс обърна Квитова и стигна финала в Синсинати

Световната номер 17 Кики Бертенс реализира впечатляващ поврат с 3:6, 6:4, 6:2 против шестата в международната класация потенис Петра Квитова и се класира на финала на шампионата от сериите Premier 5 в Синсинати. Холандката е победителка в Чарлстън, като в този момент за трети път през сезона ще се бори за купа, откакто го направи несполучливо в Мадрид (иначе тя е и четвъртфиналистка на “Уимбълдън”).

Успехът на Бертенс е седми следващ за нея над съпернички от топ 10, като за успеха й трябваха 1 час и 56 минути, а на финала ще се изправи против международната номер 1 Симона Халеп или Арина Сабаленка.

Charleston
Madrid @CincyTennis @kikibertens reaches her third final of 2018 with her second victory over Petra Kvitova in as many weeks.

HIGHLIGHTS --> https://t.co/biWJuGvTW3 pic.twitter.com/0DHmEYPY8r
— WTA (@WTA) August 18, 2018
Двубоят сред двете не бе изпълнен с печеливши удари, защото и двете залагаха на по-консервативна тактичност. Разиграванията бяха относително дълги, най-вече с пращане на топката в средата на корта от главната линия. Обикновено, когато някоя опитваше да смени посоката или да бъде по-агресивна, нормално един или два удара по-късно се стигаше до неточност. В началото на срещата Квитова бе тази, която се придвижваше по-добре, само че след това насъбраната отмалялост в нея си сподели думата и тя нямаше изключително съпротивителни сили в третия сет. Чехкинята върна пробива закъснение във втория, само че мигновено позволи рибрейк и от този миг нататък везните се наклониха в интерес на Бертенс.
" It doesn't matter who I'm playing, I just want to play! I'm looking forward to tomorrow. " @kikibertens reflects after her @CincyTennis semifinal victory and looks ahead to the final! pic.twitter.com/qZYKyfYH0g
— WTA (@WTA) August 18, 2018 С класирането на финала холандката прибави 525 точки към актива си и от идната седмица ще бъде на 15-а позиция, а в случай че завоюва купата, ще се изкачи до 13-о място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР