Световната номер 1 в женския тенис Симона Халеп отказа участие

...
Световната номер 1 в женския тенис Симона Халеп отказа участие
Коментари Харесай

Симона Халеп се отказа от участие на турнира в Сингапур

 Симона Халеп ще приключи годината като номер 1 в света
Световната номер 1 в женския тенис Симона Халеп отхвърли присъединяване шампионата на WTA в Сингапур, който стартира в неделя, поради здравословни проблеми.

Румънката ще бъде сменена за конкуренцията на осемте най-хубави през сезона от Кики Бертенс, която ще стане първата холандка в последното за сезона съревнование след Бренда Шулц-МакКарти през 1997 година.

Днес тя излезе с изказване, потвърждаващо отказването ѝ от BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global:

" Решението сигурно бе мъчно. Никога не е прелестно да се откажеш от огромен шампионат. Всъщност това се случва за пръв път в живота ми. Беше мъчно, само че това е вярното решение за здравето ми.

Дарън държеше на 100% да се откажа, защото е обезпокоен по отношение на контузията ми, постоянно е по-добре да слагам здравето си преди всичко. Това постоянно е било неговият главен приоритет, още откогато започнахме съвмсетна работа.

Когато чух, че е склонен да не вземам участие, за мен бе по-лесно да взема решение. Гърбът ми не е в положително положение. Не съм упражнявала от четири седмици. Не съм подготвена да се състезавам на това равнище. Към този миг не е елементарно да изляза на корта и да се състезавам ", разгласи Халеп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР