Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек надигра рускинята

...
Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек надигра рускинята
Коментари Харесай

Ига Швьонтек за пръв път на 1/4-финал в Мадрид

Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек надигра рускинята Екатерина Александрова с 6:4, 6:7 (3), 6:3 и се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата в Мадрид с награден фонд от 7,7 милиона евро.

Полякинята изоставаше с 0:2 в първия сет, само че съумя да направи два пробива и да се наложи с 6:4. Във втория сет съперничките си размениха по един пробив, а в тайбрека Александрова сподели по-хладнокръвна игра. Швьонтек бе стопанин на третата част, като завоюва два пъти подаването на рускинята.

С това Швьонтек стана първата тенисистка, която доближава четвъртфиналите в 8 поредни шампионата на клей, откакто Симона Халеп игра 10 следващи сред Букурещ 2016 и Мадрид 2019.

В следмащата фаза тя ще играе против хърватката Петра Мартич, която победи чехкинята Барбора Крейчикова с 6:3, 7:6 (1).

За четвърфнилите се класира и третата в света Джесика Пегула (САЩ), която се наложи над италианката Мартина Тревизан с 3:6, 6:2, 6:3. В идващия кръг тя ще играе против играещата под безпристрастен байрак рускяна Виктория Кумерметова, която победи сънародничката си Дария Касаткина в маратонски мач със 7:5, 1:6, 7:6 (2).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР