Световната номер 1 Симона Халеп започна с победа участието си

...
Световната номер 1 Симона Халеп започна с победа участието си
Коментари Харесай

Световната номер 1 започна с победа във финалите на женския тенис

Световната номер 1 Симона Халеп стартира с победа присъединяване си във финалите на WTA в Сингапур. 26-годишната румънка надигра френската дебютантка Каролин Гарсия с 6:4, 6:2.

Двубоят продължи 87 минути и постави завършек на серията на Гарсия от 11 следващи победи във всички шампионати. 24-годишната французойка не беше губила мач от четвъртфиналите в Токио, когато отстъпи против шампионката от " Уимбълдън " Гарбине Мугуруса.

Днешната среща беше втора поредна сред Гарсия и Халеп. На 8 октомври двете се изправиха във финала на шампионата в Пекин. Французойката се наложи 6:4, 7:6 (3), с цел да вдигне втората си купа за сезона и общо пета в кариерата си.

 Гарсия дебютира със загуба във финалите на WTA и прекъсна серията си от 11 следващи победи във всички шампионати
© Reuters

Гарсия дебютира със загуба във финалите на WTA и прекъсна серията си от 11 следващи победи във всички шампионати

Халеп взе реванш в Сингапур, откакто сподели доста по-здрави нерви в основните моменти от дуела. Тя имаше пет точки за пробив и осъществя четири от тях. Гарсия имаше шест благоприятни условия да завоюва подаването на румънката, само че оползотвори единствено една.

Двете записаха по 13 завършващи удара, само че Халеп позволи седем непредизвикани неточности по-малко - 11 против 18. Лидерката в международната класация записа третата си победа от четири мача против Гарсия.

" Определено против Каролин се играе доста мъчно ", сподели Халеп. " Знаех, че и днешният мач ще бъде тежък, тъй като играхме преди две седмици. Мисля, че през днешния ден демонстрирах отличен тенис. Играх по-сходен метод с дуела ни в Торонто, когато съумях да я победя (6:4, 6:2). В началото тя беше доста мощна и непрекъсната, само че във втория сет започнах да чувствам, че преобладавам в мача и това ми вдъхна убеденост ", добави румънката.

 Халеп взе реванш за загубата от Гарсия в Пекин преди две седмици
© Reuters

Халеп взе реванш за загубата от Гарсия в Пекин преди две седмици

" Mного съм щастлива, че започнах с победа в първия ми шампионат като номер 1 в света. Приятно е, несъмнено се любувах на корта ", сподели още Халеп, за която това беше 45-а победа в 60-ия й мач през сезона.

В другия дуел от Червената група Каролин Вознячки разруши Елина Свитолина с 6:2, 6:0 за 58 минути. Срещата опълчи тенисистките с най-вече трофеи (Свитолина - 5) и най-вече финали (Вознячки - 7) през този сезон.

Вчера се изиграха двете против от Бялата група. Мугуруса, която беше определена за най-хубавата тенисистка през 2017 година, победи шампионката от " Ролан Гарос " Йелена Остапенко с 6:3, 6:4. Доскорошната номер 1 Каролина Плишкова надигра Винъс Уилямс с 6:2, 6:2.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР