Световната номер 1 Наоми Осака се сбогува рано с надпреварата

...
Световната номер 1 Наоми Осака се сбогува рано с надпреварата
Коментари Харесай

Осака и Халеп отпаднаха в Индиън Уелс

Световната номер 1 Наоми Осака се сбогува рано с конкуренцията в Индиън Уелс след безапелационна загуба от швейцарката Белинда Бенчич – в обособените елементи 6-3, 6-1. 23-та в света доближи до четвъртфиналите на мощния шампионат, до момента в който японката, която победи на Australian Open преди месец и половина, бе детронирана в калифорнийската пустиня.
Двубоят стартира по-добре за Бенчич, която навърши 22 години в неделя. Тя проби в откриващия гейм, а в следствие и за 4-1. При 5-3 Осака сподели непримирия си дух, само че трети брейк в сервиса й се оказа задоволителен за швейцарката и първия сет. Във втория японката позволи нови два пробива в подаването си, а Бенчич се поздрави с влиятелния триумф. В спор за място на полуфиналите тя ще се изправи против петата сложена в схемата чехкиня Каролина Плишкова, която надигра мъчно естонката Анет Контавейт в три сета – в обособените елементи 7-6(8), 4-6, 6-2.

Втората сложена в конкуренцията Симона Халеп от Румъния също си потегли рано от шампионата след проваляне в три сета от чешката тийнейджърка Маркета Вондрушова – 6-2, 3-6, 6-2. Двубоят стартира с пет поредни пробива, като Халеп по този начин и не съумя да завоюва сервис гейм в откриващия сет. Във втория румънката бе надалеч по-стабилна и съумя да изравни частите след пробив в четвъртия гейм.
В решителния точно тя проби първа, само че още веднъж не съумя да опази подаването си и се сбогува с конкуренцията след едвам 6 уинъра и цели 36 непредизвикани неточности. Вондрушова, която се оправи с миналогодишната финалистка Дария Касаткина и някогашната шампионка от Ролан Гарос Йелена Остапенко по пътя към мача с Халеп, ще се изправи против друга мощна тенисистка в лицето на шестата сложена украинка Елина Свитолина. Тя от своя страна се пребори за триумфа против австралийката Ашли Барти – 7-6 (8), 5-7, 6-4.

Бившите лидерки в международната класация Винъс Уилямс и Гарбине Мугуруса не престават към четвъртфиналите. Испанката Мугуруса, двукратна шампионка на шампионатите от Големия шлем и номер 20 в света, в профил седмата в ранглистата Кики Бертенс от Холандия след 5-7, 6-1, 6-4. Мугуруса ще се изправи против 18-годишната надарена Бриана Андрееску, която изненада китайката Уан Цян след 7-5, 6-2. Канадката, която игра край в Оукланд и е с баланс 25-3 (включително квалификации) през 2019, стана най-младата тенисистка, която доближава четвъртфиналите в конкуренцията след 17-годишната тогава рускиня Анастасия Павлюченкова, която играе полуфинал през 2009.

Седемкратната шампионка на шампионатите от Големия шлем Уилямс надигра германката Мона Бартел след 6-4, 6-4. Уилямс ще спори за място измежду последните 4 против осмата сложена германка Анжелик Кербер, която в профил беларускинята Арина Сабаленка след 6-1, 4-6, 6-4.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР