Световната номер 1 Ига Швьонтек заяви, че ще опита да

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек заяви, че ще опита да
Коментари Харесай

Ига Швьонтек: Тъжно е да загубиш първото място

Световната номер 1 Ига Швьонтек съобщи, че ще опита да приема напрежението малко по-леко след провалянето от Елена Остапенко в четвъртия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Загубата ще коства на полякинята траялия 75-седмици престой на върха в международната класация при дамите.

Швьонтек наследи първото място от Ашли Барти след отказването на австралийката от тениса през април 2022 година и направи впечатляваща серия в идващите месеци, добавяйки още три трофеи от Големия шлем към триумфа си от " Ролан Гарос " през 2020-а.

Само две други тенисистки са заемали първата позиция допълнително поредни седмици при първия си престой на върха - Щефи Граф (186) и Мартина Хингис (80).

Първата позиция в този момент ще бъде заета от Арина Сабаленка от Беларус при обновяването на ранглистата на 11 септември.

" Обикновено не виждам статистиката, само че като цяло я одобрявам. Бих желала да бях нараснала върха си още малко. Това е нещо, което доста желаех да направя като дребна - да подобря някой връх или сходно нещо. Вече го направих, печелейки купа от Големия шлем като полякиня. Хубаво е да си номер 1, тъй че, когато загубиш първото място е тъжно. Не е елементарно да се справяш с всички неща ", разяснява 22-годишната полска тенисистка.
 Ига Швьонтек победила най-хубавата си другарка
Ига Швьонтек победила най-хубавата си другарка

Не ми беше елементарно, съобщи полякинята след триумфа над Кая Юван

Ига Швьонтек добави, че се надява да се върна по-силна на корта. " Когато идващия път изпадна в сходна обстановка, бих направила някои неща друго, тъй като изпитвах огромно напрежение, а не трябваше. Тенисът като цяло е под напрежение, само че би трябвало да се оправям по-добре с напрежението ", сподели още тя.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР