Световната номер 1 Ига Швьонтек бе детронирана на силния тенис

...
Световната номер 1 Ига Швьонтек бе детронирана на силния тенис
Коментари Харесай

Травма на крака сложи край на защитата на титлата на Швьонтек в Рим

Световната номер 1 Ига Швьонтек бе детронирана на мощния тенис шампионат в Рим, откакто бе принудена да се откаже в мача си от четвъртфиналите с Елена Рибакина при резултат 6-2, 6-7 (3), 2-2 след близо два часа и 20 минути игра.


Полякинята стартира стремително срещата си с финалистката от Аустрелиън Оупън, дърпайки на бърза ръка с два пробива и 4-0. До края на сета тя нямаше проблеми и завоюва изрично частта с 6-2. Трикратната шампионка в шампионатите от Големия шлем продължи по възходяща, като стартира и втория сет с пробив. Рибакина обаче не загуби религия в себе си и върна брейка в осмия гейм.

Впоследствие тя отрази още пет шанса за пробив пред Швьонтек и сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. В него казахстанката сподели по-солидна игра и от 3-3 завоюва четири безответни точки, с което вкара дуела в трета решителна част. При 3-6 шампионката от последните две издания се хвана за крайници, а след края на сета изиска медицински таймаут. Швьонтек се бори до 2-2 в третата част, само че за повече нямаше сили и приключи присъединяване си заради травма.

Така Рибакина доближи полуфиналите, където ще играе с някогашната шампионка от Ролан Гарос Йелена Остапенко, надделяла Паула Бадоса в три сета. В другия спор от последните четири в конкуренцията Вероника Кудерметова от Русия се изправя против украинката Анхелина Калинина. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР