Световната морска общност отбелязва Международния ден на моряка – 25

...
Световната морска общност отбелязва Международния ден на моряка – 25
Коментари Харесай

Отбелязваме международния ден на моряка

Световната морска общественост отбелязва Международния ден на моряка – 25 юни. През тазгодишната акция във връзка празника, Международната морска организация – IMO, приканва държавните управления публично да признаят моряците като „ основни служащи “.
Те са скритите герои в COVID-19 пандемията, разясниха пред Maritime.bg от пресслужбата на IMO.

Всяка година на 25 юни се отдава респект към големия принос на моряците за международната стопанска система. Работата на заетите на море е по-важна от всеки път по време на пандемията. Моряците са тези, които поддържат придвижването на жизненоважните товаропотоци, осигурявайки храна, горива и медицински консумативи за целия свят.

Ето за какво IMO приканва държавните управления (за следващ път) да признаят значимостта на моряшката специалност и да обезпечат поддръжка за реализиране промените на корабни екипажи и да улеснят напредването на тези основни за света работещи.

Тазгодишната камапания има за цел да увеличи осведомеността в необятната общност за персоналните жертви, които всеки един моряк прави. Стотици хиляди са мъжете и дамите на море, които са блокирани на борда на кораби по време на пандемията и не могат да се върнат при фамилиите си.

В своето обръщение за Деня на моряка, генералният секретар на IMO Китак Лим посочи значимостта на моряците, осигуряващи 80% от световната търговия, реализирана на море.

Той посочи своята благодарност към всеотдайността, професионализма и издръжливостта на морските лица във време, когато мнозина не могат да бъдат репатрирани или заменени. Лим акцентира и на компликациите, с които се сблъскват морските лица, в това число отвод за промяна, компликации при достъпа до здравна помощ и в някои случаи липса на персонални защитни средства.

„ Въпреки всички тези провокации, моряците останаха на работа, 24/7 “, сподели той.

„ Точно както другите основни служащи, морските лица са на първа линия в тази световна битка. Те заслужават нашата признателност. Но те също се нуждаят – и заслужават – бързи и решителни филантропични дейности от държавните управления на всички места, освен по време на пандемията, само че когато и да е „, упорства още генсекът на IMO.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР