Световната месна и млечна промишленост са под по-голям натиск и

...
Световната месна и млечна промишленост са под по-голям натиск и
Коментари Харесай

Кравите, които използват виртуална реалност

Световната месна и млечна индустрия са под по-голям напън и надзор през последните няколко години. Все повече и повече хора се обръщат към вегетариански и вегански метод на живот, откакто стават очевидци на какви условия са подложени да живеят животните, от които получаваме дадените първични материали.
 Амазония, кравите и какво се случва с обезлесените региони в Амазонската джунгла
Истинската причина за пожарите в Амазония

Всички ние имаме виновност

Затова и доста от животновъдите по целия свят са принудени да покачват стандартите си. Ако ще използваме животно за неговите странични артикули или ще прекратим живота на животното, с цел да консумираме месото му, тогава най-малкото, което можем да създадем, е да се уверим, че то ще има положително качество на живот.

Понякога това се оказва доста сложна задача, колкото и да се стараят фермерите. Да вземем за образец кравите. Всички считаме, че идеалният дом на кравата е някъде на слънчево, където има безпределно поле с буйна зелена трева, както е в Швейцария.
 Снимка 456658

В доста елементи на Русия обаче този изящен сюжет е просто неосъществим. Ето за какво се постанова съветските фермери да мислят отвън рамките.

Според Observer доста съветски животновъди употребяват виртуална действителност върху кравите си. Тъй като те не могат да основат физически парадайс за кравите си, се пробват да ги накарат да повярват, че въпреки всичко живеят в подобен посредством виртуална действителност. Целта е да се понижи безпокойството у кравите, което от своя страна би трябвало да докара до приемане на по-голямо количество мляко дневно. Проведени са проучвания, които удостоверяват, че по-спокойните крави дават повече мляко.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Too Many Napkins (@rockyblife) на Ное 28, 2019 в 2:36 PST

Този опит не е толкоз елементарен и не значи, че просто слагаме VR очила на кравата и се надяваме на най-хубавото. Използваният хардуер е основан по специфичен модел, с цел да може да пасне на главата на крава. Създателите му взимат поради и разликите в зрението сред кравите и хората. Кравите нормално имат едва усещане на дълбочината и могат да виждат нюанси на аленото по-добре, в сравнение с синьото и зеленото.

Kолко по-щастливи са кравите с виртуалната действителност, единствено те си знаят, само че не можем да отречем старанието от страна на фермерите.
 Мравките, мозъкът им и какво е съотношението по отношение на тялото им
Какво не знаехме за мозъка на мравките

Един удивителен скотски вид
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР