Световната лига по волейбол ще има нов, драстично променен формат

...
Световната лига по волейбол ще има нов, драстично променен формат
Коментари Харесай

Световната лига по волейбол ще претърпи радикални промени

Световната лига по волейбол ще има нов, фрапантно изменен формат за идващия сезон. Поредните модификации в комерсиалния шампионат ще доведат до смяна на броя на участниците до 16, оповестява voleyplus.com.

Всеки тим ще има домакинство и ще срещне останалите противници най-малко един път. Състезателните уикенди ще се усилят от три на пет и в тях се чака отборите да са разпределени в четири групи по четири.

Според информацията обезпечено място в шампионата в идващите седем години ще имат Съединени американски щати, Бразилия, Италия, Полша, Сърбия, Франция, Германия, Русия, Иран, Аржентина, Китай и Япония. България, дружно с Канада, Австралия и Южна Корея, ще са в Световната лига единствено през идната година, само че не се показва какво ще последва и кой би ги заменил.

Селекционерът Пламен Константинов разяснява обсъжданите промени още преди началото на сегашния сезон. " Има предложение да има 12 тима, които в течение на седем години да не могат да изпадат, и четири тима, като най-слабият от тях изпада в по-долна лига. Съвсем друго нещо е това. Така, че цялостна неизясненост. Такива промени в последния миг мисля, че внасят повече безпорядък в сравнение с нещо новаторско ", сподели той през май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР