Световната купа по волейбол блясва в Морската градина за Деня

...
Световната купа по волейбол блясва в Морската градина за Деня
Коментари Харесай

Световната купа по волейбол блясва в Морската градина за Деня на Варна

Световната купа по волейбол блясва в Морската градина за Деня на Варна
Най-желаният волейболен трофей ще бъде показан на българските почитатели, преди най-големите звезди на международния волейбол да влязат в борба за него от 9 до 30 септември. На 15 август, в Деня на Варна, купата за първенеца от Световното състезание за мъже, което ще се организира в България и Итлаия, ще бъде изложен на входа на Морската градина. От 17 часа хиляди варненци и посетители на града ще имат опция да се снимат с скъпия трофей и да започват противоположното преброяване към мача на откриването на шампионата на планетата, който ще се състои точно във Варна.

На 9 септември от 20,30 часа в Двореца на културата и спорта България излиза против Финландия пред горещата българска аудитория. На 15 август от 19 часа при международната купа на входа на Морската градина ще бъдат и кметът на Варна Иван Портних дружно с волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. По този метод ще започва финалната фаза от тура на международната купа по волейбол за мъже. Българи от разнообразни градове ще имат шанса да се допрян до скъпия трофей. Със съдействието на общините, жителите на няколко български града ще имат достойнството за персонална среща със международната купа.

На 17 август трофеят ще бъде в Добрич – от 18 часа на площад „ Свобода “. На 18 август ще е в Разград – от 18 часа на площад „ Момина чешма “ пред Общински културен център. На 19 август златната купа ще е в Шумен, a на 20 август във Велико Търново. На 23 август трофеят ще гостува в Бургас. На 25 август златният „ Трофи тур “ приключва с огромно събитие в центъра на София. Символичното начало на тура бе обещано точно от столицата. Първият човек, който подвигна алегорично международната купа в „ Арена Армеец “, беше единственият българин, признат във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

Официалното показване на международната купа се състоя на самото волейболно игрище в „ Арена Армеец “, където ще се проведат и част от борбите за трофея през септември. Единственият път, в който България бе хазаин на международно състезание по волейбол за мъже досега, беше през 1970 година, а точно Димитър Златанов бе измежду водачите на българския народен тим, стигнал до сребърните медали. 48 години по-късно златната купа потегли от ръцете на именития ни волейболист на национално турне към ръцете на волейболните почитатели в България. Присъствието на международната купа провокира същински възторг в Русе по време на цветния карнавал на града, а хиляди русенци се снимаха с трофея. Битки, водещи към него, ще се водят от 12 до 18 септември в локалната „ Арена Монбат “. В Русе ще дойдат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще демонстрират умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза сред 9 и 18 септември във Варна. „ Лъвовете “ се изправят против Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „ Арена Армеец “ в София сред 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни конфликти, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР