Световната купа по ски крос се завърна във Френските Алпи

...
Световната купа по ски крос се завърна във Френските Алпи
Коментари Харесай

Канадски триумфи в Световната купа по ски крос

Световната купа по ски крос се завърна във Френските Алпи в зимния център Межев и предложи следващата порция неспокойствие и страсти за феновете. При дамите огромният край се състоя сред канадката Мариел Томпсън, героинята на домакините Мариел Берж-Сабател и шведското дуо Сандра Наеслунд и Александра Едебо. Те двете няколко пъти към този момент през сезона записваха присъединяване в заключителното съревнование, само че едвам през днешния ден съумяха да се преборят за места на подиума.

Томпсън трябваше да удържа до самия край нежния си задатък на върха пред Наеслунд, като остана съсредоточена при последния скок и пресече финалната линия с едвам 0.07 секунди по-добро време, като Едебо взе третата позиция с фото-финиш. Швейцарската суперзвезда в ски кроса Фани Смит не можа да се класира за огромния край този път, само че пък завоюва дребния и взе значими точки в битката за кристалния глобус.

Лидерът в Световната купа при мъжете Кевин Друри се изправи във финала в Межев също против френски любим – Басиен Мидол, както и немския тандем Тим Хронек и Флориан Вимсман. Друри се изстреля през цялото време на конкуренцията и не изпусна водачеството до края, като Мидол и Вилмсманд заеха останалите позиции на подиума.

Друри има 688 точки на върха в класирането в Световната купа и води с цели 234 пред швейцареца Райън Регез, а Мидол към този момент е трети с 393. Това значи, че при два кръга преди края на сезона канадецът към този момент си завоюва кристалния глобус. При дамите пък Наеслунд води с 810 точки – 114 повече от Фани Смит, като Мариел Томпсън не е надалеч на третото място с 696 в катива си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР