Световната консумация на кафе тази година ще спадне за първи

...
Световната консумация на кафе тази година ще спадне за първи
Коментари Харесай

Коронавирусът разболя и кафето

Световната консумация на кафе тази година ще спадне за първи път от 2011 година насам поради ковид, предвижда Министерството на земеделието на селското стопанство на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Затварянето на кафенета и заведения за хранене, които съставляват към 25% от търсенето, нанесе сериозен удар върху потреблението на кафе. Въпреки това, даже след премахването на рестриктивните мерки, някои клиенти отхвърлят да посещават заведения за хранене. Бавното възобновяване на търсенето може да повлияе отрицателно на финансовото положение на 125 милиона души, които зависят от кафето.
Бразилските кафенета Suplicy Especiais, една от най-големите вериги в страната, беше принудена да отсрочи заплащанията си към фермерите за към този момент доставени артикули. Citigroup Inc. предвижда, че фючърсите на сорта " Арабика " могат да паднат към 10% през втората половина на годината. Анализаторите спекулират, че потребителите ще преминат към по-евтино разтворимо кафе, защото рецесията ги е принудила да икономисват средства.
Междувременно Международната организация за кафе предизвестява за недопустимост на потреблението на детски труд на фона на възходяща беднотия измежду земеделските производители.
През юни стана известно, че потреблението на месо на глава от популацията може да спадне с съвсем 3% през 2020 година поради пандемията, което ще е най-ниското равнище на консумация от 2011 година насам.
Още: " Сериозен спад на заболеваемостта от ковид като %, има и повече оздравели от инфектирани "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР