Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC) прие седем нови

...
Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC) прие седем нови
Коментари Харесай

WBSC прие седем нови страни членки на III конгрес

Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC) одобри седем нови страни членки по време на провелия се III конгрес на организацията в Сакай (Яп). Две от новоприетите страни развиват единствено бейзболното направление – Бермуда и Лаос, а останалите практикуват и мъжката, и женската дисциплинираност – Бангладеш, Бенин, Египет, Косово и Палестина.

Също по този начин националната бейзболна федерация на Науру беше изключена по рекомендация на локалния олимпийски комитет поради липса на активност. Така общият брой членуващи федерации в WBSC доближи 200, плюс 13 асоциирани страни членки.

III WBSC World Baseball Softball Congress: 19-22 November in Sakai, Osaka, Japan pic.twitter.com/FWmD5TB9R0
— WBSC (@WBSC) November 21, 2019
Решенията бяха признати единомислещо от делегатите в хотел " Агора Риджънси ", които наброяваха 330 души, представляващи 138 национални организации от 97 страни. България беше показана от президента на софтболната федерация (БФС) и вицепрезидент на бейзболната (БФБ) Юрий Алкалай.

Сред гостуващите лектори на III конгрес на WBSC беше японската легенда на бейзбола Садахару О. 79-годишният деец е международен рекордьор с 868 хоумръна в професионалната си кариера, минала напълно с Йомиури Джайънтс в NPB (1959-1980).


Садахару О и Юрий Алкалай
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР