Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през

...
Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Забавянето на световната икономика крие риск от банкрути

Световната стопанска система може да изпадне в по-тежка криза, в сравнение с през 2009 година, съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, заяви БНР, базирайки се на организация Reuters.
Фондът чака възобновяване през 2021-а, само че то ще бъде реализирано, единствено в случай че страните съумеят да овладеят разпространяването на ковид, както и да лимитират икономическите вреди. “Основното безпокойствие от дълготрайно въздействие на неочакваното прекъсване на международната стопанска система е рискът от вълна от банкрути и съкращения. Това освен може да подкопае възобновяване, само че и да унищожи структурата на нашите общества. За да избегнат това да се случи, доста страни започнаха широкообхватни ограничения, с цел да овладеят рецесията в опазването на здравето по места и да смекчат въздействието ѝ върху стопанската система - и от парична, и от фискална страна ”, сподели Кристалина Георгиева на конференция след телефонен диалог с представители на финансовите управляващи от 24-те страни от Международния валутен и финансов комитет към Фонда, прецизират от организацията.
Георгиева съобщи, че 81 страни са поискали до момента помощ от МВФ по отношение на рецесията с COVID-19. Георгиева повтори, че организацията е подготвена да даде целия си кредитен запас на стойност 1 трилион $ на страни, наранени от вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР