Световната икономика дава признаци на съживяване този месец след историческите

...
Световната икономика дава признаци на съживяване този месец след историческите
Коментари Харесай

След тежък април, икономиката започва бавно да се съвзема

Световната стопанска система дава признаци на възкръсване този месец след историческите сривове през месец април, провокирани от пандемията и рестриктивните мерки, наложени поради нея, заяви CNN.

Спадът в Европа продължава и през май, само че с намаляващи темпове понижава, откакто някои елементи от стопанската система заработиха още веднъж.

Първоначалните данни на Индекса на мениджърите по поръчки (PMI) на IHS Markit за Еврозоната в четвъртък доближи 30.5, по отношение на рекордно ниското равнище от 13.6 през април. Резултат под 50 демонстрира спадове и при производството, и при услугите.

" Еврозоната отбелязва срив на бизнес интензивността през май, само че данните от изследването носят успокояващи признаци, че спадът евентуално е достигнал дъното през април ", споделя Крис Уилямсън, основен бизнес икономист в IHS Markit.

В Япония PMI се увеличи леко от 25,8 през април до 27,4 през май. Данните за Съединени американски щати към момента не са изнесени.

Пътят напред за стопанската система към момента наподобява подъл, като се чака ограниченията за обществено разграничаване да се запазят за известно време.

" Докато епидемията продължава в Съединените щати и в други елементи на света, мъчно бихме постигнали икономическо възобновяване ", съобщи икономистът Джефри Сакс. " Може да имаме шанс, може да имаме моменти на оптимизъм, само че ще имаме и доста моменти на обезсърчение. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР