Световната и европейска шампионка в модерния петобой Светла Згурова стана

...
Световната и европейска шампионка в модерния петобой Светла Згурова стана
Коментари Харесай

Згурова с държавни титли в три възрасти в петобоя

Световната и европейска шампионка в модерния петобой Светла Згурова стана №1 в три възрасти в границите на две седмици, откакто победи и на държавното състезание за младежи и девойки до 17 година и до 19 година в Пазарджик.

Надпреварата се организира редом с интернационалния шампионат мемориал „ Христо Чочев “. Той е и Европейска купа за същите възрасти към календара на UIPM (Международната федерация по съвременен петобой).

За страдание, поради епидемиологичната обстановка с Коронавирус 19 доста от деклариралите присъединяване народи се отхвърлиха заради възбрана да обитават в България.

Иначе на държавното състезание за младежи и девойки до 17 и до 19 години участваха 97 състезатели от 12 клуба - Шампион 2, Хебър, Мустанг и Делфин, столичните НСА и Петър Петров, варненските Галата, Черно море, Одесос 2008, Диана (Ямбол) и Ихтиман.

За следващ път уредникът Мустанг (Пазарджик) потвърди, че е клубът, който най-добре провежда държавни шампионати в България. На надпреварата бяха спазени всички противоепидемични ограничения. Проведе се при чудесна организация, бяха издавани акредитации за треньорите и съдиите. Публика не беше допускана в басейна и залата по фехтовка. Имаше защита, която се грижеше за пропусквателния режим.

С държавното състезание до 17 и 19 година завърши календарът на БФМП.

„ Успешно завършихме спортната година, макар епидемиологичната обстановка с Коронавирус 19 и в рамките месец и половина организирахме шампионатите, които бяха отпаднали от пролетта. За следващ път желая да похваля клуб Мустанг (Пазарджик), който се оправи ужасно с организацията на шампионата и мемориала „ Христо Чочев “, съобщи ръководителят на БФМП Андрей Кузманов.

Той разкри пред, че подготовка за идната година към този момент е почнала. Топпетобойците ни са на лагер общ брой в Кранево дружно с най-хубавите състезатели по фехтовка.

„ Следват лагери във Велико Търново, на Белмекен, още веднъж в Търново. До края на годината ще има централизирана подготовка за главните състезатели, тези на които ще се разчита следващата година, добави Кузманов.

Въпросните петобойци са Тодор Михалев, Денис Колев и Светла Згурова от НСА, Радослав Стойчев (Черно море, Варна), Емил Грозданов (Шампион, Пазарджик), Ралица Митева (Мустанг, Пазарджик).

Освен главните състезатели в разширения тим ще бъдат включени и доста млади, които са се изявили тази година - като Александър Върбанов, Никол Иванова, Евгения Стоянова от НСА, както и Виктория Стойнова (Шампион, Пазарджик).

Медалистите:
Девойки до 17 година
1. Ралица Митева - Мустанг
2. Виктория Стойнова - Шампион 2
3. Никол Иванова - НСА

Младежи до 17 година
1. Емил Грозданов - Шампион 2
2. Ангел Франгов - Шампион 2
3. Александър Върбанов -НСА

Девойки до 19 година
1. Светла Згурова - НСА
2. Евгения Стоянова - НСА
3. Ралица Митева - Мустанг

Младежи до 19 година
1. Радослав Стойчев - Черно море
2. Емил Грозданов - Шампион 2
3. Борислав Господинов - Одесос 2008

Отборно девойки до 17 година
1. Шампион 2
2. НСА
3. Хебър

Отборно младежи до 17 година
1. Шампион 2
2. Одесос 2008
3. Хебър

Отборно девойки до 19 година
1. НСА
2. Шампион 2
3. Хебър

Отборно младежи до 19 година
1. Одесос 2008
2. Черно море
3. Шампион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР