Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла Елена

...
Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла Елена
Коментари Харесай

Елена Бинева: Прекратих кариерата си, за да не връщам момичетата назад

Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла Елена Бинева приключи кариерата си. Това е провокирано от невъзможността за пълноценно възобновяване от травмата в глезена преди шест месеца, предадоха през вчерашния ден организациите.

Тази заран тя гостува в " Здравей, България " на Нова тв дружно с татко си Слави Бинев.

" Взех решението при започване на годината, когато стартира процеса на възобновяване. Седях в залата и следих тренировките, както всеки ден, само че започнах по-детайлно да виждам девойките. Забелязах, че са в сложен интервал, че би трябвало да създадат колектив с друго момиче. Дадох си сметка, че за тези две години всякога, когато съм излизала и влизала, е трябвало те да се сработят с момичето, което за момента ще ме замести, че това всякога ги връща към началната позиция. Целият труд, всичко, което са съумели да реализират се връща обратно.

Правя го единствено за девойките от тима. Искам пътят им да е спокоен и да няма т боязън от това, че ще отидем на съревнование и мен ще ме заболи толкоз доста, че няма да мога да превъзмогна болката. Има контузии, които мога да препречвам в съзнанието си, че не чувствам болежка, само че особено контузията в кръста не е от тях ", сподели Бинева.

Тя показа, че контузията й е от години и се е опитвала по всевъзможен метод да подобря положението си. " На международното беше най-тежкият ми миг. Тогава играх с корсет. Той беше под трикото и не се виждаше. Беше ми мъчно да се движа ", спомня си грацията.

Елена Бинева разгласи, че към този момент работи по предстоящ план. Подробностите обаче за момента остават в загадка.

Бащата на Елена - Слави Бинев призна, че най-радостен е бил, откакто тимът ни взе златни медали предходната година. „ Това е естественото развиване на един състезател. Той би трябвало самичък да постави точка и да го направи почтено. Когато посрещнеш триумфа с достолепие, той не се разграничава от триумфа. Тя постъпи извънредно умно за възрастта си ”, сподели бащата на Елена – Слави Бинев.
"

“Взехме единомислещо решение, че е време да приключа спортната си кариера в името на моето здраве, както и в името на триумфа на нашия народен отбор дами “, разгласи Бинева през вчерашния ден, представена от gong.bg.

Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова беше изпълнена със суперлативи за своята близка другарка. “За нас беше в действителност доста тежко да приемем, че Ели към този момент няма да се състезава с нас, защото в действителност имаме доста мощна връзка между тях и тя е с нас през цялото време. С нея не един път сме си представяли и края на кариерите си, само че нямаше по какъв начин да не уважим решението й, тъй като здравето е приоритет за всички. Явно по този начин е трябвало да стане, не мисля, че тя съжалява за нещо. Имахме ужасно доста прекарвания и страсти, които ще помним цялостен живот “, разяснява тя.

Президентът на федерацията Илиана Раева също беше изпълнена с удивление от хладнокръвието и класата на Бинева в тежкия миг. “Съдбата е избрала различен път за нея и това нежно и необикновено момиче го одобри с цялото си достойнство на огромен първенец, огромна персона и на един същински влъхва! “, сподели Раева.

Бинева ще остане покрай тима в похода на ансамбъла ни към оценките в Токио. Показаното в Минск, където девойките на Весела Димитрова завоюваха сребро, е гаранция за бъдещите триумфи, даже в отсъствието на златната Ели, само че с окуражената Ерика Зафирова. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР