Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Елена Бинева прекрати

...
Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Елена Бинева прекрати
Коментари Харесай

Световната шампионка от ансамбъла Елена Бинева прекрати кариерата си

Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Елена Бинева приключи кариерата си. Тя беше част от българския отбор, който покори международния връх, само че заради здраволовни аргументи реши да се отдръпна от спорта. Новината беше обявена на формалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика във facebook.

" За страдание 6-месечната и отмора и лекуване на контузията, която има не е дала нужния резултат, с цел да продължи натоварения подготвителен режим. След диалог на състезателката с президента на БФХГ Илиана Раева, с треньора си Весела Димитрова и родителите си е взето най-правилното решение за здравето на Ели Бинева, както и за бъдещата доста значима подготовка на народен тим дами.

Елена Бинева беше и ще остане част от един неповторим отбор, който направи гражданска война в международната художествена гимнастика! Силна, смела, красива и отдадена на общата цел, Ели ще остане като една от любимките на многочислените ни почитатели.

Благодарим ти, Ели, за силата, трудолюбието и неотразимото ти наличие през тези години, в които с твоите съотборнички се превърнахте в гордостта на България и спечелихте сърцата на експерти, съдии, състезатели и задгранични фенове на спорта ни от целия свят!

Благодарим ти за твоя темперамент, който е горделивост и благословия за всеки треньор и началник.
Желаем ти със същия порив да покоряваш нови житейски върхове, тъй като ти си основана да побеждаваш и сбъдваш фантазиите си! ", написаха от БФХГ.

Самата Ели Бинева показа:

“След цялостна пет месечна отмора и изцяло възобновяване ми бяха направени повторни проучвания, посредством които се откри, че подобрението е напълно минимално или толкоз безрезултатно, че казусът към момента е действителен и при възможен още един напън (който несъмнено е неминуем при един главен ансамблов играч в този спорт), следствията биха били непредотвратими...

Последваха дълги диалози с моите родители, с моите колежки от ансамбъла, с моите треньори и преподаватели, както несъмнено с Президента на нашата федерация госпожа Илиана Раева.

След разглеждането на казуса от всички вероятни страни, ние всички взехме единомислещото решение, че е време да приключа спортната си кариера, в името на моето здраве, както и в името на триумфа на нашия народен отбор дами и в името на тяхната спокойна и съсредоточена подготовка, която им следва за Олимпийските Игри в Токио през 2020 година.

Бих желала да заявя на спортната общност и нашите многочислени почитатели, че преустановяването на спортната ми кариера не значи че напущам и загърбвам обичания си тим... НАПРОТИВ!!!

Ансамбълът, както и целия колектив могат да разчитат на моите препоръки, опит, морална и прочувствена поддръжка, както и на наличието ми в залата през всеки един ден от техния подготвителен развой!
Олимпийските Игри в Токио през 2020 година са една обща фантазия, цел и упоритост, както за мен по този начин и за всяка една моя съотборничка, колежка и другарка и в случай че за тях моето наличие в залата и в всекидневието е значимо, то аз ще бъда до ТЯХ!!!... Ще не преставам да оказвам помощ, по този начин както съм го правила и до в този момент, по време на моя оздравителен интервал, като дам всичко от себе си да вървят целенасочено, по най-хубавият метод към реализирането на нашата обща МЕЧТА - Олимпийските игри в Токио!Като за завършък, бих желала да загатна, че съм замислила един доста трогателен план дружно със девойките, който се надяваме да въодушеви и да вдигне българския дух, както на екипа по този начин и на цялостната работа на БФХГ - Българска Федерация по Художествена Гимнастика.

Надявам се, че ще се реализира в най-скорошен период, за това очаквайте повече детайлности напълно скоро!

С доста обич и най-искренни пожелания, Елена! "

Старши - треньорът на ансамбъла Весела Димитрова също разяснява отдръпването на състезателката:

“След извършено лекуване и предложена от лекарския екип 6 месечна отмора контузията на Елена Бинева не разрешава тя да продължи спортна активност. Въпреки напъните и желанието на всички, от време на време кариерата на елитните спортисти завършва не по най-очаквания метод! Елена е извънредно мощно момиче, което ясно осъзнава какви биха били следствията в случай че продължи да се натоварва! Работила съм с доста девойки, само че рядко съм срещала такива като нея! Дете с изключителна душeвност, борбен дух, мотиватор и всички останали качества, нужни на човек да побеждава!!!! Тя беше част от тима, спечелил квота за олимпийските игри, а и съм сигурна, че ще остане част от тима който ще завоюва още доста медали!!! Наистина скърбя за това, че няма да може да продължи да се състезава, само че съм сигурна че ще продължи да ни поддържа, а познавайки я, съм уверена, че ще откри своя път и ще бъде щастлива и задоволена с каквото и да се занимава от тук нататък!!! И най-после желая да споделя единствено, че съм щастлива, че се срещнах и работих с нея!!! Понякога децата могат да ни научат на доста неща!!!!

Обичам те, Ели и ти благодаря за всичко!!!! От сърце ти искам триумф във живота и най към този момент остани Човека, който си!!!!!”

Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова призна, че е понесла тежко новината:

" Беше ни извънредно мъчно да приемем, че спортната кариера на Ели ще завърши. С нея спечелихме първия си орден... Заедно мечтаехме и за последния... А и както един наш другар споделя: “Вие сте като части от пъзел”!

Но животът е цялостен с изненади и от време на време те не са по никакъв начин приятни...Тя бе сложена в извънредно сложна обстановка и взе най-мъдрото решение, което бе почетено от всички нас! Достойнството, лоялността и смелостта, които носи в себе си, я вършат един голям Човек!

Това, че се постанова да се откаже, не заличава триумфите, а ги прави още по-стойностни и значими! Елена нееднократно сподели, какъв брой е мощна и по какъв начин физическата болежка не може да спре желанието на един състезател да се бори за художествената гимнастика, за България, за нас. И не стопира да го демонстрира.

Не се тормозете, Ели е всеки ден с нас, пъзелът е цялостен. Тя е част от тима и това ще е по този начин до самия край! Вярвам,че когато Вселената затваря една врата, отваря друга.

А в нейния случай съм сигурна в това, тъй като още нищо не сте видели от моята Елена - Вселена! "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР