Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин е Спортист

...
Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин е Спортист
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин е Спортист на годината на спортен клуб ,,Левски“ за 2018

Световната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин е Спортист на годината на единен състезателен клуб,,Левски “ за 2018, съобщи кореспондент на БГНЕС. Церемонията по награждаването на най-хубавите спортисти и треньори се организира в зала,,Родина “ на националния стадион,,Васил Левски, а водещ на награждаването беше Владислав Карамфилов-Въргала. Сред специфичните посетители на събитието бяха ръководителят на Българската федерация по битка Александър Томов, ръководителят на единен състезателен клуб,,Левски " Бранимира Цветанова и международният и олимпийски първенец по битка Георги Мърков.

Второ място за Спортист на годината взе София Георгиева по битка в категория до 65 кг. През 2018 тя завоюва сребърен орден от Европейското състезание в Истанбул и бе покрай бронзов от Световното в Букурещ. Второ място взе и Мими Христова по битка в категория до 59 кг. Тя завоюва сребърен орден от Европейското в Каспийск. За треньор на годината бе избран селекционерът на дамите по битка Петър Касабов.

Адриан Андреев получи наградата за пробив в международния спорт. За най-хубав треньор на детско-юношеска школа бе награден треньорът по бокс Владислав Георгиев. За най-перспективни млади състезатели оценки получиха боксьорите Ясен Радев в категория до 52 кг и Кирил Борисов в категория до 90 кг. На церемонията бе даден и приз за безрезервност на треньора по битка Петър Георгиев. Всички наградени получиха, с изключение на специфичен плакет, и книга на известен някогашен или сегашен състезател в международен мащаб. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР