Световната и европейска шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Ели

...
Световната и европейска шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Ели
Коментари Харесай

Едно от златните момичета се отказа

Световната и европейска шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Ели Бинева взе тежко решение и приключи спортната си кариера. Това оповестиха публично от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

„ За страдание 6-месечната и отмора и лекуване на контузията, която има не е дала нужния резултат, с цел да продължи натоварения подготвителен режим. След диалог на състезателката с президента на БФХГ Илиана Раева, с треньора си Весела Димитрова и родителите си е взето най-правилното решение за здравето на Ели Бинева, както и за бъдещата доста значима подготовка на народен тим дами. Елена Бинева беше и ще остане част от един неповторим отбор, който направи гражданска война в международната художествена гимнастика! Силна, смела, красива и отдадена на общата цел, Ели ще остане като една от любимките на многочислените ни почитатели. Благодарим ти, Ели, за силата, трудолюбието и неотразимото ти наличие през тези години, в които с твоите съотборнички се превърнахте в гордостта на България и спечелихте сърцата на експерти, съдии, състезатели и задгранични фенове на спорта ни от целия свят! Благодарим ти за твоя темперамент, който е горделивост и благословия за всеки треньор и началник. Желаем ти със същия порив да покоряваш нови житейски върхове, тъй като ти си основана да побеждаваш и сбъдваш фантазиите си! “, се споделя в известието на БФХГ.

" След цялостна пет месечна отмора и изцяло възобновяване ми бяха направени повторни проучвания, посредством които се откри, че подобрението е напълно минимално или толкоз безрезултатно, че казусът към момента е действителен и при възможен още един напън (който несъмнено е неминуем при един главен ансамблов играч в този спорт), следствията биха били непредотвратими... Последваха дълги диалози с моите родители, с моите колежки от ансамбъла, с моите треньори и преподаватели, както несъмнено с Президента на нашата федерация госпожа Илиана Раева. След разглеждането на казуса от всички вероятни страни, ние всички взехме единомислещото решение, че е време да приключа спортната си кариера, в името на моето здраве, както и в името на триумфа на нашия народен отбор дами и в името на тяхната спокойна и съсредоточена подготовка, която им следва за Олимпийските Игри в Токио през 2020 година. Бих желала да заявя на спортната общност и нашите многочислени почитатели, че преустановяването на спортната ми кариера не значи че напущам и загърбвам обичания си тим... НАПРОТИВ!!! Ансамбълът, както и целия колектив могат да разчитат на моите препоръки, опит, морална и прочувствена поддръжка, както и на наличието ми в залата през всеки един ден от техния подготвителен развой! Олимпийските Игри в Токио през 2020 година са една обща фантазия, цел и упоритост, както за мен по този начин и за всяка една моя съотборничка, колежка и другарка и в случай че за тях моето наличие в залата и в всекидневието е значимо, то аз ще бъда до ТЯХ!!!... Ще не преставам да оказвам помощ, по този начин както съм го правила и до в този момент, по време на моя оздравителен интервал, като дам всичко от себе си да вървят целенасочено, по най-хубавият метод към реализирането на нашата обща МЕЧТА - Олимпийските игри в Токио! Като за свършек, бих желала да загатна, че съм замислила един доста трогателен план дружно със девойките, който се надяваме да въодушеви и да вдигне българския дух, както на екипа по този начин и на цялостната работа на БФХГ - Българска Федерация по Художествена Гимнастика. Надявам се, че ще се реализира в най-скорошен период, за това очаквайте повече детайлности напълно скоро! С доста обич и най-искрени пожелания, Елена! ", разяснява самата Ели Бинева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР