Световната и двукратна европейска шампионка по карате киокушин Мариела Любенова

...
Световната и двукратна европейска шампионка по карате киокушин Мариела Любенова
Коментари Харесай

Световна шампионка по карате стана почетен гражданин на град Левски

Световната и двукратна европейска шампионка по карате киокушин Мариела Любенова стана почетен жител на родния си град Левски. На празненство в залата на читалище „ Георги Парцалев 1901 “ тя получи от кмета на общината – Любка Александрова, символичния ключ на града. Званието „ Почетен жител “ е присъдено на Мариела с решение на локалния парламент, оповестиха от общинската администрация в Левски.
С продължителни аплаузи препълненият салон на читалището е посрещнал шампионката и останалите каратеки от клуб " Киокушин " – град Левски, дружно със сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров. Те са изнесли на сцената същински театър.
Мариела е национална състезателка. Тя се показа чудесно на Световното по карате киокушин през ноември т.г. в Казахстан и завоюва международната купа в категория до 65 кг при дамите. След това беше отличена с влиятелната премия на Българска карате киокушин федерация за „ Спортист на 2018 година при жените”, а от Асоциацията на бойните спортове бе наградена със „ Златен пояс”.
На тържеството Мариела Любенова е благодарила на своите съграждани за топлото посрещане, на своите родители, на сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров и на всички останали, които са й помогнали и са я подкрепяли. Благодарила е и за достойнството да бъде почетен жител на Левски с думите: " Обещавам да вардя и пазя името на града! "
Кметът Любка Александрова е направила предложение до Общинския съвет да бъдат предоставени две изключителни парични награди за изключителни спортни достижения - на Мариела Любенова от 5 000лв., а на клуб „ Киокушин” – 1 000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР