Световната футболна централа (ФИФА) забрани на тима на Русия да

...
Световната футболна централа (ФИФА) забрани на тима на Русия да
Коментари Харесай

ФИФА отне името, химна и флага на Русия, но не изключи тима от надпреварите


Световната футболна централа (ФИФА) забрани на отбора на Русия да употребява името, флага и химна на страната си при интернационалните срещи. Също по този начин тимът няма да може да семейства в границите на страната.

Мерките на ФИФА идват в отговор на почналото на 24 февруари военно нахлуване на Русия против Украйна.

" На територията на Русия няма да се организират никакви футболни шампионати, а домакинските срещи на локалните тимове ще се организират на безпристрастен терен. Отборите, които съставляват Русия на интернационалната сцена, ще се състезават под името " Футболен съюз на Русия ", а не " Русия ". Няма да се употребяват флага и националния химн на Русия в мачовете, в които взе участие Футболния съюз на Русия. Междувременно ФИФА ще продължи своя разговор с МОК, УЕФА и другите спортни организации, с цел да реши дали са нужни спомагателни ограничения или наказания, в това число и вероятно изключване от шампионати. Тази мярка може да бъде наложена в бъдеще, в случай че обстановката не се промени бързо ",.



Една от първите реакции на военните удари пристигна от отборите на Полша, Швеция и Чехия. Те отхвърлиха да играят против Русия в плейофите за класиране за международното състезание в края на 2022 година

От съветската федерация обявиха, че при този сюжети би трябвало по длъжностен път да намерят място измежду най-хубавите тимове в света и да вземат участие в мачовете в Катар.

От ФИФА обявиха, че ще продължат договарянията с отборите за намиране на решение и излаз от обстановката.

Снимка: Reuters


Заради неналичието на решителност при оповестяването на решението, ФИФА беше остро подложена на критика най-много от полската футболна федерация.

" Решението на ФИФА е изцяло недопустимо за нас. Във военна обстановка ние не желаеме да си играем игрички. Нашата позиция остава непроменена. Полският народен тим няма да излезе в плейофа против Русия, без значение под какво име ще се състезава този тим ", споделят те.

Вчера (27 февруари) британската футболна централа разгласи, че няма да играе интернационалните мачове против Русия за неустановен интервал от време.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР