Световната футболна централа ФИФА публикува на официалния си сайт документ

...
Световната футболна централа ФИФА публикува на официалния си сайт документ
Коментари Харесай

ФИФА публикува на официалния си сайт документ за оценка на футболния риск

Световната футболна централа ФИФА разгласява на формалния си уебсайт документ за оценка на футболния риск, с цел да улесни асоциациите, конфедерациите и други уредници на надпревари да вземат решения за обновяване на шампионатите, прекратени заради пандемия от ковид.

Проектът е създаден взаимно със Световната здравна организация (СЗО), УЕФА, Европейската клубна асоциация (ECA), ФИФПро, Форума на Световната лига и Европейските лиги.

Документът включва лист с ограничения, ориентирани към понижаване на риска от всеобщи болести, както и инструкции за самостоятелни и групови тренировки на футболни клубове. ФИФА предлага управителните органи да се свържат със здравните управляващи и да извършат цялостна оценка на риска.

"Важен водещ принцип е, че възобновяването на футболните действия не би трябвало да заплашва здравето на хората или обществото. Освен това връщането към играта би трябвало да се основава на справедлива здравна информация, с цел да се подсигурява, че дейностите се организират безвредно и не са изложени на риск от увеличение на предаването на COVID-19 ", се споделя в изказването на ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР