Световната футболна централа ФИФА приема сегашния клуб ЦСКА-София като правоприемник

...
Световната футболна централа ФИФА приема сегашния клуб ЦСКА-София като правоприемник
Коментари Харесай

ФИФА постанови ЦСКА София да изплати дългове на ЦСКА

Световната футболна централа ФИФА приема настоящия клуб ЦСКА-София като приемник на остарелия клуб, който бе разгласен в неплатежоспособност, излиза наяве от нейно публично решение.

По тази причина „ алените " ще би трябвало да изплатят остарели отговорности към някогашни свои футболисти. Това се схваща от решението, което е обвързвано с жалбата на футболиста Нилсон Антонио, съгласно което ЦСКА-София ще би трябвало да изплати солидна сума на играча. Подобно решение е взето и за Бернадро Тенгариня.

Общата стойност на отговорностите в лв. е 1 134 580.

Световната футболна централа е дала период от 30 дни за погашение на задължението, другояче на клуба е трябвало да бъде наложена възбрана за картотекиране на футболисти до изчистване на задълженията. Обжалването пред КАС обаче за момента стопира тази глоба.
Решението е взето въз основа на това, че ФИФА приема новия клуб ПФК ЦСКА-София ЕАД като състезателен правоприемник на длъжника. Дисциплинарната комисия смята, че банкрутът на първичния дебитор не освобождава автоматизирано неговия състезателен правоприемник ПФК ЦСКА-София от задължението да се съобрази с решение на КАС от 2015-та година, с което би трябвало да заплати отговорностите към някогашните играчи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР