Световната футболна централа (ФИФА) предприема подход на нулева толерантност, ако

...
Световната футболна централа (ФИФА) предприема подход на нулева толерантност, ако
Коментари Харесай

ФИФА предприема подход към нулева толерантност спрямо расизма

Световната футболна централа (ФИФА) подхваща метод на " нулева приемливост ", в случай че изказванията за расизъм, довели до прекратяването на два другарски мача, изиграни в понеделник, бъдат потвърдени.

Мачът на Ирландия за младежи до 21 години против Кувейт до 22 години в Австрия беше анулиран след изказване, че кувейтски състезател е обидил на расистка основа една от запасите на Ейре. Срещата на мъжките тимове на Нова Зеландия и Катар, също в Австрия, беше съкратена, откакто Новозеландската футболна асоциация съобщи, че един от нейните играчи Майкъл Боксал е обиждан на расистка основа от състезател на Катар.

" ФИФА чака формалните отчети преди да вземе решение за идващите стъпки. ФИФА има политика на нулева приемливост против всевъзможни форми на дискриминация, както беше очебийно предходната седмица от президента на ФИФА ", сподели представител на централата. Миналата седмица Джани Инфантино сподели, че съдиите би трябвало да стопират мачове, в случай че зародят случаи на дискриминация. " Много е значимо не просто да се приказва за расизъм и дискриминация, а да се подхващат дейности по съдбоносен и безапелационен метод - нулева приемливост. Няма футбол, в случай че има расизъм, тъй че дано стопираме мачовете ", съобщи президентът на централата.

Швейцарецът се изрече след среща с бразилския народен тим в Барселона, в това число с нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който беше обект на многократни расистки обиди в Испания тази година.
 Винисиус ще оглави комисия към ФИФА за битка с дискриминирането
Винисиус ще оглави комисия към ФИФА за битка с дискриминирането

Бразилецът стана жертва на прояви на расизъм
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР