Световната футболна централа (ФИФА) одобри доста промени, свързани с трансферните

...
Световната футболна централа (ФИФА) одобри доста промени, свързани с трансферните
Коментари Харесай

ФИФА реши важни казуси с трансферите

Световната футболна централа (ФИФА) утвърди много промени, свързани с трансферните прозорци и прекосяването на играчите от един в различен клуб.
След като е ясно, че сезоните в европейските шампионати и клубни шампионати няма да завършат в точния момент ФИФА взе решения, които да улеснят клубовете.
Настоящите контракти на играчите ще бъдат продължени до формалното привършване на шампионатите, а подписаните нови договори пък ще влязат в действие със стартирането на новия сезон.
Ако футболист има прелиминарен контракт и би трябвало да премине в новия си клуб, само че шампионата където играе към момента не е завършило, той ще би трябвало да остане в отбора до неговия край.
Относно трансферните прозорци от международната централа оповестяват, че ще бъдат гъвкави и ще ги нагласят по този начин, че да са сред края на остарелия и началото на новия сезон. В обстановка, в която някой клуб не може да си разреши да заплаща на играча, ФИФА има предпочитание да се стигне до съглашение сред двете страни. Ако това не се случи, международната футболна централа ще се намеси.  " Пандемията от COVID-19 промени събитията към футбола този сезон. Затова ФИФА излиза с някои на практика хрумвания и оферти за справяне с тези условия. Това няма да реши всеки проблеми, само че би трябвало да способства за някаква непоклатимост и изясненост за футбола в близкото бъдеще ", разяснява президентът на ФИФА Джани Инфантино.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР