Световната футболна федерация (ФИФА) за пръв път ще използва полуавтоматична

...
Световната футболна федерация (ФИФА) за пръв път ще използва полуавтоматична
Коментари Харесай

ФИФА ще изпробва полуавтоматична система за отсъждане на засади

Световната футболна федерация (ФИФА) за пръв път ще употребява полуавтоматична система за присъждане на засада в шампионат под своя закрила. Това ще стане факт на Арабската купа. Надпреварата ще бъде генерална подготовка преди международното състезание в Катар през 2022 година

Арабската купа стартира през днешния ден в Катар и ще се играе на шест от осемте стадиона, на които ще се организира и международното.

От ФИФА от дълго време работят по план за автоматизирано присъждане на засадите, като неотдавна шефът на световното футболно развиване на организацията Арсен Венгер изрази оптимизъм, че системата ще е подготвена за международното. В момента противоречивите засади се преглеждат от системата за видеоповторения (VAR).

Технологията, която ще се употребява, се базира на приложенията за следене на придвижването. Тя ще дава точната информация на видеоарбитрите.

" Ще имаме конфигурирана камера под покрива на всеки стадион. Данните за следене на крайниците, извлечени от видеото, ще бъдат изпратени до операционните зали и изчислената линията на засадата и откритата точка на удар се дават на оператора за повтаряне в съвсем действително време ", разясниха от ФИФА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР