Световната футболна федерация (ФИФА) реши да отложи плейофната среща от

...
Световната футболна федерация (ФИФА) реши да отложи плейофната среща от
Коментари Харесай

ФИФА отложи плейофа за Световното първенство между Украйна и Шотландия

Световната футболна федерация (ФИФА) реши да отсрочи плейофната среща от квалификациите за Световното състезание сред Шотландия и Украйна. Организацията почете молбата на украинската федерация, която изиска анулация на срещата заради съветската инвазия в страната.

Двубоят трябваше да се организира на 24 март на стадион Хемпдън в Глазгоу.

Шотландия и Украйна са в поток с Уелс и Австрия, като четирите отбора ще дефинират един от финалистите на Световното състезание в Катар (21 ноември - 18 декември).

В резултат на отлагането на дуела се анулира и финалът в този поток, който по стратегия е на 29 март. Засега от ФИФА оповестиха, че първата допустима дата в календара е през юни, само че насрочването на нови мачове ще зависи от обстановката в Украйна.

Плейофите за Световното състезание в Зона Европа са планувани за края на март, само че някои от тях са под въпрос. През февруари, ден след съветското нахлуване в Украйна, федерациите на Полша, Швеция и Чехия се сплотиха в обща позиция, че не биха играли в Москва. Полският народен тим би трябвало да гостува точно на Русия в плейофен мач на 24 март, само че разгласи, че отхвърля да играе.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР