Световната футболна федерация (ФИФА) е започнала разследване срещу всички национали

...
Световната футболна федерация (ФИФА) е започнала разследване срещу всички национали
Коментари Харесай

ФИФА разследва националния отбор на Русия за допинг на световното в Бразилия

Световната футболна федерация (ФИФА) е почнала следствие против всички национали на Русия, взели участие на международното състезание в Бразилия през 2014 година Според английския вестник " Дейли Мейл " има съмнения за приложимост на допинг.

ФИФА счита, че футболистите са били част от огромната скица за всеобщо потребление на допинг със знанието и протекцията на съветските управляващи.

Петима от играчите, против които се води следствието, представляваха Русия и на шампионата за Купата на конфедерациите. Това са Игор Акинфеев, Юрий Жирков, Александър Самедов, Денис Глушаков и Максим Кануников.

През идната година Русия ще бъде хазаин на международното състезание, само че новите разкритията за допинг слагат ново черно леке върху името на страната след свадите с манипулирането на проби от Зимните олимпийски игри в Сочи и леката атлетика.

Според " Дейли Мейл " ФИФА ще извади доказателствата против съветските футболисти в най-скоро време.

Междувременно президентът на Руския футболен съюз и вицепремиер на Русия Виталий Мутко съобщи, че не приема съществено новите обвинявания, защото по негови думи във футбола нямало допинг, а също така играчите са подлагани на безконечен брой инспекции, които не са открили никакви нарушавания.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Допингът и Русия (126)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР