Световната фотографска организация и Sony България с радост обявяват Минко

...
Световната фотографска организация и Sony България с радост обявяват Минко
Коментари Харесай

Национални награди на Световната фотографска организация 2022

Световната фотографска организация и Sony България с наслада афишират Минко Михайлов като българския притежател на Националната премия на Световните награди за снимка на Sony 2022.

Националните награди са взаимна самодейност на Световната фотографска организация и Sony, която цели да подкрепи локалните фотографски общества по целия свят. 61 страни участваха в тазгодишното издание.

В надпреварата за Световните награди за снимка на Sony 2022 се включиха над 340 000 изображения от 211 местности и над 170 000 изображения в свободния конкурс (от него се избират спечелилите на национално ниво).

Минко Михайлов беше анонимно определен от без значение жури за фотографията си „ FOGGY MORNING “, с която се състезава в категория „ Лайфстайл “ в свободния конкурс. Кадърът изобразява мъглива заран край Гребния канал в град Пловдив.

Минко Михайлов е роден през 1972 година в гр. Пловдив. Той е биолог по обучение, като работи по специалността си над 20 години. Това му разрешава да обикаля българската природа и точно по този начин се появява любовта му към фотографията. Първоначално стартира да снима диви животни, след което взема решение да опитва и в други фотографски жанрове – стрийт, пейзаж и травъл. Така към този момент 25 години той назовава фотографията своя пристрастеност. През 2015 година, дружно със свои съидейници, основава фотографска школа, където преподава и до през днешния ден.

За премията си той споделя: „ Обичам родния си град. Той ме въодушевява да фотографирам непрестанно. Изключително съм горделив, че завоювах този влиятелен конкурс тъкмо със фотография от Пловдив “

Като притежател на Националната премия на страната, Минко Михайлов получава фотографско съоръжение на Sony и ще бъде включен както в изложбата, по този начин и в книгата на Световната фотографска организация и Sony.

Победителите в категориите за студенти, младежи, експерти и отворения конкурс на Световните награди за снимка на Sony 2022 ще бъдат оповестени на 12 април 2022 година и ще бъдат включени като част от изложбата на Съмърсет Хаус (Somerset House), Лондон (13 април – 2 май 2022г.)

За повече информация по отношение на спечелилите и късите описи апелирам, посетете
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР