Световната федерация по плувни спортове (ФИНА) разглежда два варианта за

...
Световната федерация по плувни спортове (ФИНА) разглежда два варианта за
Коментари Харесай

ФИНА с два варианта за пренасрочване СП по плувни спортове

Световната федерация по плувни спортове (ФИНА) преглежда два разновидността за пренасрочване за идващото Световното състезание под своя закрила.

Шампионатът беше плануван да се състои от 16 юли до 1 август 2021 година в японския град Фукуока, само че поради пандемията от ковид Олимпиадата в Токио беше преместена от това лято за интервала 23 юли - 8 август 2021 година, което прави невероятно провеждането на Световното състезание по плувни спортове на истинските дати.

Едната опция на ФИНА е да пренасрочи надпреварите за края на септември и началото на октомври 2021 година или за май-юни 2022 година.

От централата не желаят най-значимото им събитие да бъде толкоз скоро след Олимпийски игри, само че въпреки това календарът през 2022 година, изключително в интервала юли - септември, е пренаситен със съществени съревнования, които включват Европейско състезание по плувни спортове, плувните стартове от Игрите на благосклонност и на Азиатските игри, както и Тихоокеанския шампионат по плуване, в който вземат участие Австралия, Канада, Япония и Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР