Световната федерация по футбол (ФИФА) взе решение да премести Световното

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) взе решение да премести Световното
Коментари Харесай

ФИФА премести Световното клубно първенство от декември за февруари

Световната федерация по футбол (ФИФА) взе решение да реалокира Световното клубно състезание от декември тази година за февруари 2021-а година, оповестява пресслужбата на централата. Мачовете остават в Катар и ще се проведат от 1-и до 11-и февруари 2021-а година.

Световното клубно състезание се организира от 2000-ата година в турнирен формат, като в него взимат присъединяване първенците в клубната Шампионска лига на всеки от шестте континента, както и най-хубавият тим от страната-домакин. Миналата година купата стана владеене на британския Ливърпул, който на финала се наложи над бразилския Фламенго.

Причината за смяната е неспокойната конюнктура поради върлуващия ковид. От ФИФА не прецизираха дали през февруари почитатели ще бъдат допускани на трибуните. Единствено се прецизира, че ще се следва протокола за такива обстановки в мачовете. Все отново облекчаващо обстановката събитие е, че новият формат на Световното клубно състезание с 24 тима ще се организира през юни и юли 2021-а година за първи път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР