Световната федерация по футбол (ФИФА) проучва възможностите да използва паузите,

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) проучва възможностите да използва паузите,
Коментари Харесай

ФИФА планира да изкарва пари от реклами и по време на паузите за ВАР

Световната федерация по футбол (ФИФА) изследва опциите да употребява паузите, в които се преглеждат противоречиви обстановки с ВАР (видео асистент-съдия), за спомагателни доходи от реклама, оповестяват вестниците "Файненшъл Таймс " и The Drum.

Твърди се, че сериозна численост компании към този момент са се свързали с ФИФА с молба да им бъде предоставена опция да популяризират продуктите си по време на непланираните спирания на играта, когато основния арбитър търси помощ от ВАР.

"Голяма част от рекламите по малкия екран по време на излъчването на мачове се пуска отвън игровото време. А потреблението на ВАР е по време на самия мач, тъкмо когато играта е спряна. За спонсорите това е просто желан миг да оферират продукта си на феновете, разяснява спортният маркетолог Тим Крау.

Също по този начин тези хора са сметнали, че по време на Световното състезание по футбол през 2018-а година в Русия за потреблението на помощ от стаичката за ВАР са отделени общо 27 минути за всички мачове ефирно време. А цената на една минута ефир за рекрамодателите на огромни футболни конгреси може да доближи до 600 хиляди паунда, тъй че сходни доходи за ФИФА въобще не са да подценяване.

Тестването на системата с ВАР беше утвърдено през 2016-а година. Година по-късно тя се тества на шампионата за Купата на конфедерациите, а през 2018-а година беше въведена и за мачовете на Световното състезание в Русия. Към този миг ВАР работи в шампионатите на Италия, Германия, Испания, Холандия, Белгия, Турция и също по този начин в Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР