Световната банка ще спре финансирането на проучването и добива на

...
Световната банка ще спре финансирането на проучването и добива на
Коментари Харесай

Официално: Световната банка спира да финансира добив на петрол и газ от 2019-а

Световната банка ще спре финансирането на изследването и добива на нефт и газ от 2019 година нататък. Това оповестиха от институцията по време на климатичната среща на високо ниво в Париж, целейки да дадат подтик на прекосяването на международната стопанска система към чиста сила, оповестява " Франс прес ", представена от news.bg.
" Световната банка към този момент няма да финансира добива на нефт и газ след 2019 година ", се акцентира в изказване на банката в Париж, където международни водачи се стремят да реализират съглашение за заделянето на повече пари за отхвърли от затоплящите планетата изкопаеми горива.

Този ход, допълват от Световната банка, има за цел да подкрепи страните да изпълнят обещанията си за ограничение на парниковите газове, които те направиха в поддръжка на Парижкото съглашение за климата, чиято цел е ограничението на световното стопляне.

" При изключителни условия, ще се намерения по отношение на финансиране на рандеман на газ в най-бедните страни, където има явни изгоди от позиция на достъпа до сила за бедните и планът е в сходство с уговорките на страните по Парижкото съглашение ", прецизират от Световната банка.

Банката също по този начин разгласи, че е на път да реализира задачата си 28 % от отпусканите от нея заеми до 2020 година да отиват за дейности по ограничение на климатичните промени.

Задачата на Световната банка е да дава финансиране и друга помощ за подкрепяне на икономическия прогрес на разрастващите се страни.

Банката обезпечава част от финансирането на еднодневната среща в Париж по самодейност на френския президент Еманюел Макрон за намиране на способи за обезпечаването на нужните средства за прехода на международната стопанска система от изкопаеми горива към по-малко замърсяващи енергийни източници и за усилване на ограниченията против климатичните промени, които провокират тежки метеорологични бедствия.

Трилиони долари би трябвало да бъдат вложени в технологии за чиста сила, с цел да бъде изпълнена задачата на Парижкото съглашение за ограничение на световното стопляне до два градуса по Целзий над нивата от времената преди индустриалната гражданска война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР