Световната банка ще отпусне заем от 420 млн. долара на

...
Световната банка ще отпусне заем от 420 млн. долара на
Коментари Харесай

Световната банка отпуска 420 млн. долара на Македония

Световната банка ще отпусне заем от 420 млн. $ на Македония в границите на 4 години, с цел да подкрепи по-бърз, по-всеобхватен и резистентен напредък в страната, оповестяват от финансовата институция.
Стратегията има за цел да поддържа програмата и средносрочната тактика на държавното управление посредством основаване на повече благоприятни условия за възстановяване на виталния стандарт на жителите и ускорение на усъгласуването на приходите с Европейския съюз.
" Решаването на разногласието за името открива нови благоприятни условия за напредък в Северна Македония ", споделя Линда Ван Гелдер, районен шеф на Световната банка за Западните Балкани, представена от МИА.
Новата тактика има 3 съществени фокуса. Първият ще усъвършенства средата в частния бранш посредством увеличение на свързаността и възстановяване на достъпа до пазарите, подкрепяне на предприятията да станат по-иновативни, продуктивни и конкурентоспособни, както и да основат повече и по-добри работни места за хората.
Вторият ще поддържа вложенията в човешкия капитал с акцент върху възстановяване на образованието и уменията, обезпечаване на по-добър достъп до обществени услуги за най-бедните. Третият ще укрепи фискалната резистентност и устойчивостта на средата на живот посредством подсилване на ръководството с обществени финанси и ускорение на прехода на страната към по-устойчива композиция от енергийни източници.
Предизвикателствата на климатичните промени ще бъдат решени посредством вложения в енергийната успеваемост, възобновимата сила и превоза и удобното за климата земеделие.
Като част от рамката за партньорство със страните, Международната финансова корпорация (IFC), член на Групата на Световната банка, ще търси спомагателни благоприятни условия за активизиране на директни задгранични вложения, с цел да генерира напредък и експорт, както и да усъвършенства присъединяване на дребните и междинните предприятия във веригата на доставки.
Тя също по този начин ще поддържа търговията и логистиката за възстановяване на връзките с експортните пазари и ще включи частния бранш в поддръжка на енергийния преход.
" Целта на IFC е да разгърне силата на частния бранш за ускорение на устойчивия стопански напредък и основаване на работни места ", споделя Томас Любек, районен управител на IFC за Централна и Югоизточна Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР