Световната банка се надява да избере нов ръководител на мястото

...
Световната банка се надява да избере нов ръководител на мястото
Коментари Харесай

Световната банка се надява да има нов президент до средата на април

Световната банка се надява да избере нов началник на мястото на президента Джим Йон Ким, който напуща поста от 1 февруари, до обичайна пролетна среща, планувана за 12-14 април във Вашингтон. Това се показва в изказване, публикувано от пресслужбата на банката и представено от ТАСС.

Кандидатурите би трябвало да бъдат показани през интервала от 7 февруари (...) до 14 март. Новият президент се чака да бъде определен до пролетната среща през 2019 година, осведоми пресслужбата.

След края на интервала за издигане на кандидатури изпълнителните шефове ще сформират къс лист от най-много трима претенденти и с тяхно единодушие ще разгласяват имената им. Изпълнителните шефове ще проведат изявленията с всички претенденти от късия лист и новият президент, както се чака, ще бъде определен до пролетната среща за 2019 година, се показва в документа.

В понеделник Световната банка популяризира изказване, че Джим Йон Ким напуща президентския пост от 1 февруари. Ръководството на институцията ще бъде краткотрайно поето от основният изпълнителен шеф на банката Кристалина Георгиева.

Джим Йон Ким пое длъжността президент на институцията от 1 юли 2012 година с мандат от пет години, а през 2016 година бе избран отново. Вторият му мандат би трябвало да изтече през 2022 година.

(БТА)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР