Световната банка подготвя пакет за подпомагане на Украйна на стойност

...
Световната банка подготвя пакет за подпомагане на Украйна на стойност
Коментари Харесай

Световната банка ще подпомогне Украйна с още 1,5 милиарда долара

" Световната банка приготвя пакет за подкрепяне на Украйна на стойност 1,5 милиарда $, в това число заплащане на 1 милиард $ от фонда за развиване на най-бедните страни. ", сподели през днешния ден президентът на Световната банка, Дейвид Малпас, съобщи Агенция Ройтерс.

Малпас сподели, че поддръжката на банката оказва помощ на Украйна да дава " сериозни " услуги, в това число погашение на заплати на болничните служащи, пенсии и обществени стратегии.

" Световната банка е основана през 1944 година, с цел да помогне на Европа да се възвърне след Втората международна война. Както направихме и тогава, ние ще помогнем и през днешния ден на Украйна с възобновяване ", сподели Малпас.

Планът към момента се нуждае от цялостно утвърждение от борда на шефовете на Световната банка през идващите седмици, сподели представител на Световната банка.

Помощта идва в допълнение към 923 милиона щатски $, утвърдени от Световната банка предишния месец.

Малпас сподели, че Световната банка е в стеснен контакт с украинските управляващи за оказване на поддръжка и работи за подкрепяне на украинските бежанци и страните, които ги одобряват.

Той сподели, че Световната банка проучва световните въздействия на войната в Украйна, в това число скока на цените на храните и силата, и „ приготвя реакция на рецесия, която ще обезпечи целенасочена поддръжка за разрастващите се страни “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР