Световната банка обяви, че ще отпусне 1 милиард долара финансова

...
Световната банка обяви, че ще отпусне 1 милиард долара финансова
Коментари Харесай

Световната банка отпуска 1 млрд. долара помощ на Индонезия

Световната банка разгласи, че ще отпусне 1 милиард $ финансова помощ на Индонезия за справяне с поредицата от естествени бедствия, в това число мощно земетресение и последвалото го цунами, които тежко наранена страната през последния месец, оповестява Агенция Франс Прес.
Новината бе обявена от вицепрезидента на Световната банка Кристалина Георгиева, която е на индонезийския остров Бали, където финансовата институция и Международния валутен фонд сега организират годишната си среща, заяви БГНЕС.
Трусът от 7,5 по Рихтер и мощното цинами, които безусловно опустошиха град Палу на остров Сулавеси на 28 септември, взеха над 2 000 жертви, а 5 000 души бяха оповестени за изчезнали. В продължение на две седмици избавителни екипи издирваха оживели под отломките и тоновете кали пръст след бедствието, преди да прекратят издирвателно-спасителните интервенции.
Георгиева разгласи, че средствата ще бъдат отпуснати от Световната банка под формата на заеми, които ще могат да бъдат употребявани за възстановителни работи, само че ще оказват помощ на Индонезия да се приготви по-добре при възможни бъдещи сходни бедствия.
„ Бедствията ще продължат да се случват предвид на световното стопляне и ще бъдат по-чести”, съобщи Георгиева, която посети региона на Палу през миналата седмица. „ Най-добре можем да почетем паметта на жертвите, като изградим по-добра отбрана, тъй че идващият път бедствието да засегне допустимо минимален брой хора, да има оптимално дребен брой жертви и по-малко щети”, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР