Световната банка отпуска 160 млрд. долара за борба с пандемията

...
Световната банка отпуска 160 млрд. долара за борба с пандемията
Коментари Харесай

Световната банка ще бори коронавируса със 160 млрд. долара

Световната банка отпуска 160 милиарда $ за битка с пандемията от ковид, предадоха международните осведомителни организации. Средствата са за период от 15 месеца.

Първоначалните 1,9 милиарда $ ще бъдат предопределени за планове в 25 страни.

Повече от половината помощ е предопределена за битка с бързо разпространяващата се болест в Индия.

Според международната статистика, записаните случаи по света към този момент надвишиха 1 млн., а умрелите са повече от 51 000 души.

Заедно със здравните проблеми обаче международната стопанска система изпадна в криза поради строгите ограничения, които държавните управления в доста страни постановиха за преодоляване разпространяването на болестта.

Това докара до рекордна безработица още в първите седмици на ограниченията.

Властите предложиха избавителни стратегии за бизнеса.

Пандемията от ковид се чака съществено да забави икономическия напредък в разрастващите се стопански системи в Източна Азия, както и в Китай, предизвести по-рано Световната банка в обновена икономическа прогноза.

Банката отбелязва, че не може да даде точни прогнози поради бързо изменящата се обстановка, само че като цяло предвижда, че стопанската система в района ще се забави до 2,1% през 2020 година и -0,5% при най-лошия сюжет спрямо 5,8% през 2019 година

Забавеният стопански напредък ще тласне още 11 милиона души в беднотия в Източна Азия.

Пандемията предизвиква "безпрецедентен световен потрес, който може да спре растежа и може да усили бедността в района ", предизвестиха от банката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР