Световната банка дава 200 млн. долара за енергийна инфраструктураКиев пак

...
Световната банка дава 200 млн. долара за енергийна инфраструктураКиев пак
Коментари Харесай

Украйна очаква $115 млрд. международна помощ

Световната банка дава 200 млн. $ за енергийна инфраструктура
Киев отново изиска изземване на съветски активи

Международните сътрудници ще дават на Украйна дълготрайна финансова помощ от 115 милиарда $, заяви украинският министър председател Денис Шмигал, който е на посещаване във Вашингтон, представен от организация УНИАН.

След присъединяване в кръгла маса на министерско ниво в поддръжка на Украйна в централата на Световната банка Шмигал съобщи, че активизирането на запаси за възобновяване на страната е една от основните тематики на работното му посещаване в Съединени американски щати.

“Международните сътрудници ще дават на Украйна 115 милиарда $ дълготрайна помощ. Това не просто ще обезпечи нашата финансова непоклатимост, само че и ще изпрати явен сигнал към Русия, че съдружниците на Украйна ще ни поддържат толкоз дълго, колкото се наложи. До цялостната победа ”, акцентира той.

“Започваме възобновяване още в този момент ”, увери министър председателят. И добави, че за планове за бързото възобновяване на страната тази година ще са нужни 14 милиарда $.

Междувременно Световната банка заяви, че отпуска 200 милиона $ за възобновяване на енергийната инфраструктура на Украйна. В края на март бе оповестено, че банката ще отдели също забележителна сума за подкрепяне на украинския селскостопански бранш, като става въпрос за 132 млн. $, напомня УНИАН.

Във видеообръщение към срещата украинският президент Володимир Зеленски за следващ път изиска от западните институции изземването на замразените съветски активи и потреблението им за възобновяване на опустошената от войната Украйна, съобщи ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР