Световната атлетика забави решението си относно статута на Руската федерация

...
Световната атлетика забави решението си относно статута на Руската федерация
Коментари Харесай

Световната атлетика отложи решението за RUSAF

Световната атлетика забави решението си по отношение на статута на Руската федерация по лека атлетика (RUSAF), откакто тя пропусна крания период да заплати санкция в размер на 5 милиона $.

" Признаваме, че това са сложни моменти, само че сме доста разочаровани от неналичието на прогрес, реализиран от RUSAF във връзка с условията, сложени през март ", сподели президентът на Световната атлетика Себастиан Коу.

" Направихме колкото можем да ускорим нашия ANA развой и да подкрепим RКЯAF с неговия проект за възобновяване, само че наподобява не е от изгода. Условията за заплащане на санкцията и разноските бяха ясни и неоспорени по това време от RUSAF, тъй че към този въпрос ще в този момент би трябвало да се върнем в Съвета в края на юли ", добави той.

Statement on Russian Federation.

:https://t.co/LuWGqCTneH pic.twitter.com/3TTlYplwIr
— World Athletics (@WorldAthletics) July 2, 2020 По-рано във вторник RUSAF удостовери, че не е осъществен превод на парите, като призна, че няма финансови средства за заплащане на обрисуваната санкция.

“Не сме платили санкцията до тази дата. RUSAF няма парични средства за заплащане на санкцията “, съобщи пресаташето на RUSAF Наталия Учарева.

Миналата година Световната лека атлетика спря процеса на даване на безпристрастен статут на съветски спортисти на фона на допинг скандал, включващ международния сребърен медалист на висок медалист Данил Лисенко.

Новото управление на RUSAF пое виновността, уволни всички треньори и длъжностни лица, забъркани в абсурда с Лисенко.

За да бъде възобновена, RUSAF беше длъжен да заплати санкция на 5 милиона $ на Световната атлетика преди 1 юли за операция и подправяне на документи във връзка със случая " Лисенко ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР