Световната атлетика лиши всички спортисти от Русия и Беларус от

...
Световната атлетика лиши всички спортисти от Русия и Беларус от
Коментари Харесай

Световната атлетика лиши всички спортисти от Русия и Беларус от участия в състезания

Световната атлетика лиши всички спортисти от Русия и Беларус от право на присъединяване в идните интернационалните надпревари, включително международните шампионати в зала и навън през 2022 година, поради съветската военна инвазия в Украйна, заяви ДПА.

Управата на организацията също по този начин ще прегледа през идната седмица и въпроса за замразяването на участието на националната федерация на Беларус.

Руската лекоатлетическа федерация е отстранена от 2015 година поради допинг-нарушения, само че някои съветски състезатели получаваха опция на присъединяване в интернационалните прояви със статут на неутрални спортисти. В сегашния миг на всички руснаци, които можеха да се състезават до момента, това право е отнето "за обозримото бъдеще ".

"Светът е ужасяващ от стореното от Русия, подкрепена и подкрепена от Беларус ", разяснява президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу.

Той добави, че към държавните и стопански наказания би трябвало да се прибавят и спортни, с цел да се подкрепят напъните за прекратяването на войната и възобновяване на мира.

"Не можем и не би трябвало да подминаваме нито една опция за това ", акцентира Коу.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР