Световната асоциация на издателите на новини (WAN-IFRA) изрази загриженост от

...
Световната асоциация на издателите на новини (WAN-IFRA) изрази загриженост от
Коментари Харесай

Световната асоциация на издателите подозира политическа намеса в делото срещу Иво Прокопиев

Световната асоциация на издателите на вести (WAN-IFRA) изрази угриженост от съмненията за политическа интервенция в правосъдното гонене на Иво Прокопиев, съсобственик на " Икономедиа ".

" Решението на правосъдните управляващи да пришпорят делото против притежателя на български медии и бизнесмен ускорява опасенията, че това е нов образец за политическо изнудване на самостоятелната българска преса. То още веднъж хвърля светлина върху трайното намаляване на независимостта и плурализма на българските медии през последните 15 години и тревожното неявяване на инспекция от управляващите в Европейски Съюз на медийните проблеми в страната. "

Това декларира изпълнителният шеф на международната асоциация WAN-IFRA Винсънт Пейрен в обширна обява под заглавие " Подозрение за политическа интервенция против самостоятелна медия в България ".

В позицията се отбелязва, че " Капитал " и " Дневник " са " измежду малцината останали самостоятелни гласове в българските медии ".

WAN-IFRA сплотява близо 80 национални сдружения на издатели на съвсем 18 хиляди новинарски вестници и уеб сайтове от целия свят. Базираната в
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР