Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) е подала искане за

...
Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) е подала искане за
Коментари Харесай

IAAF подаде искане за отмяна на заповедта, която позволява на Семеня да се състезава при жените

Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) е подала искане за анулация на заповедта, която разрешава на Кастер Семеня краткотрайно да се състезава без да взима медикаменти за намаление на тестостерона в организма си. Федералният висш съд на Швейцария отсрочи решението на IAAF.

Това значи, че южноафриканската двукратна олимпийска шампионка на 800 метра ще продължи да се състезава при дамите в дисциплините от 400 метра до една миля, до момента в който бъде оповестено окончателното решение на съда.

Семеня подаде тъжба до швейцарския съд предишния месец, откакто от IAAF вкараха ново предписание, което не разрешава атлетки с високо равнище на тестостерон в организма да се състезават при дамите в дисциплините от 400 метра до една миля, в случай че не одобряват лекарства за намаление на равнището на тестостерон.

Южноафриканката апелира решението на IAAF в Спортния трибунал (CAS), само че жалбата й беше отхвърлена. След това тя се обърна към Федералния висш съд на Швейцария.

“Надявам се, че още веднъж ще мога да тичам свободно. Благодаря на швейцарските съдии за това решение”, сподели тогава Семеня.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР