Световната антидопингова агенция (WADA) прие с притеснение решението на Спортния

...
Световната антидопингова агенция (WADA) прие с притеснение решението на Спортния
Коментари Харесай

Световната антидопингова агенция прие критично свалянето на санкциите срещу руските спортисти

Световната антидопингова организация (WADA) одобри с терзание решението на Спортния трибунал (КАС) за съветските спортисти. Съдът в Лозана анулира доживотните санкции на 28 съветски олимпийци.

Суровото наказване беше наложено от МОК поради нарушение на антидопинговите правила по време на игрите в Сочи 2014.

Със мнението си WADA се причисли към мнението на MOK, който разгласи, че обмисля да апелира решението. " Агенцията поддържа желанието на МОК да проучва тези решения доста деликатно и да прегледа всички благоприятни условия, в това число и обжалване ", се споделя в мнението.

Според WADA фактът, че наказванията на 11 спортисти остават в действие, удостоверява разкритията на комисията към МОК, която беше образувана през юли 2016, с цел да проверява систематичните операции на Русия в процеса по допинг надзор.

Преди ден от МОК обявиха, че решенията на съда в Лозана " могат да имат съществено влияние върху битката с допинга в бъдеще ". Олимпийският комитет е отчаян, че висшият орган в спортното законодателство не е почел " потвърдени допинг нарушавания ".

МОК посочи, че решението на КАС не значи безусловно, че тези 28 съветски спортисти ще бъдат поканени да вземат участие в зимните олимпийски игри в Пьонгчанг 2018. Игрите стартират след седмица.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (59)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР