Световната антидопингова агенция (WADA) няма достатъчно доказателства, за да обвини

...
Световната антидопингова агенция (WADA) няма достатъчно доказателства, за да обвини
Коментари Харесай

WADA сваля обвиненията от 95 руски спортисти заради липса на доказателства

Световната антидопингова организация (WADA) няма задоволително доказателства, с цел да упрекна 95 съветски спортисти в приложимост на допинг, заяви генералният шеф на организацията Оливър Нигли. Всички те попадат в отчета на доктор Ричард Макларън, само че следствието против тях ще бъде прекъснато.

Според отчета над 1000 съветски състезатели са се възползвали от държавно спонсорирана допинг стратегия сред 2011 и 2015 година

WADA има доказателства против единствено един съветски спортист, само че неговото име, както и на другите разследвани, не се оповестяват. Според insidethegames.biz тези случаи се отнасят към спортисти, които към този момент са били разследвани и са оповестени за чисти от разнообразни интернационалните федерации преди игрите в Рио 2016.

Разследването на самостоятелната комисия на WADA докара до изключването на Русия от интернационалната лека атлетика, както и до самостоятелни забрани за присъединяване на олимпийските игри в Рио де Жанейро на руснаци в други спортове.

Русия пропусна международното състезание по лека атлетика в Лондон през август. Страната беше показана от 19 лекоатлети, които се състезаваха под безпристрастен байрак. Участието на съветски спортисти в олимпийските игри в Пьончан през 2018 година също е под въпрос.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (135)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР